Understanding Media

Understanding Media –projekti tarkastelee median sisäisiä ja ulkoisia oppimisprosesseja.  Projektin tavoitteena on verrata Euroopan eri maiden yhteisömediakoulutuksen resursseja, metodeja ja opetusohjelmia, oppia toistemme kokemuksista, soveltaa opittua kansallisessa ja paikallisessa kontekstissa, projekti tutkii yhtenäisen lähestymistavan mahdollisuutta eurooppalaiseen yhteisömediakoulutukseen.

Projektin tavoitteena on myös tutkia, miten medialukutaitoa on määritelty  Euroopan instituutioissa ja yliopistoissa ja mitä kokemuksia yhteisöradioilla on, ja miten medialukutaito voitaisiin sisällyttää yhteisömedian tarjoamaan koulutusohjelmaan, jotta osattaisiin ei pelkästään paremmin ”lukea” mediaa vaan myös paremmin ”kirjoittaa” informatiivista ja tasapainoista sisältöä tasa-arvon, moniarvoisuuden ja monimuotoisuuden edistämiseksi ja aktiiviseen kansalaisuuteen perustuvan toiminnan lisäämiseksi median välityksellä.

Tässä kaksivuotisessa (2013-2014) hankkessa on mukana Radio Robin Hoodin lisäksi Ranskan yhteisöradioliitto SNRL, CRAOL - "The Community Radio Forum of Ireland" Irlannista, Radio Vallekas Espanjasta, Commedia Sheffield Englannista, Association Errobi Promotions - Radio Kultura Ranskasta, Radio Expert Tsekistä, Förderverein für ein Freies Radio Tübingen/Reutlingen e.V. Saksasta ja Tilos Kulturális Alapítvány Unkarista.

Hankkeen aikana tutustuttiin useisiin eurooppalaisiin yhteisöradioihin ja näiden radiokoulutukseen. Saatuja kokemuksia muiden radioasemien koulutuskäytännöistä ja -metodeista sovelletaan Radio Robin Hoodin omaan yhteisöradiokoulutukseen. Esimerkiksi medialukutaitoa painotetaan enemmän tulevilla radiokursseilla.

Radio Robin Hoodilla on myös vähemmistö- ja erikoisryhmille suunnattua radiokoulutusta. Eurooppalaisilta projektipartnereilta saatua kokemusta vähemmistö- ja erikoisryhmille suunnattuun koulutukseen sovelletaan jatkossa myös Radio Robin Hoodin radiokoulutukseen.

Projektikumppanit vierailivat Radio Robin Hoodissa toukokuussa 2014. Vierailun aikana projektikumppanit näkivät ja kokivat Radio Robin Hoodin yhteisöradiokoulutuskäytäntöjä,  joita he vastavuoroisesti voivat hyödyntää omassa radiokoulutuksessaan.

 

 

 

X
You may login with either your assigned username or your e-mail address.
The password field is case sensitive.
Loading