Radio Robin Hood

14-11-2018 

Sibelius, kuolematon

8.11.2018

02.11.2018Sibelius3.jpg

Sibelius, kuolematon on musiikillinen pienoisnäytelmää jossa pureudutaan Sibeliuksen taipaleen kohokohtiin ja luodaan katseita lähemmäksi taiteilijan identiteettiin, sekä tutkitaan luovuuden väkevää problematiikkaa arjen keskellä. Näytelmä saa ensi-iltansa Sibelius-museossa ti 20.11.

Haastattelussa Sibelius-museon johtaja Inger Jakobsson-Wärn, sekä näytelmän ohjaaja Mikko Rantanen.Lisätietoja

Toimittanut Taisto Laiho
____________________________________________________________________________________

Vasen suora

6.11.2018

IMG_20181105_095755.jpg

Lähiöt ja kuntalaisten lähipalvelut vaakalaudalla!

Turun Vasemmistoliiton puheenjohtaja Jaakko Lindfors ja kaupunginvaltuutetut Pirjo Rinne sekä Alpo Lähteenmäki pureutuvat tulevana maanantaina (12.11.) tehtävään Turun talousarviopäätökseen. Kritiikkiä saavat erityisesti kaupunginjohtaja Minna Arven (kok.) esittämät leikkaukset terveydenhuoltoon ja koulutukseen. Asiakasmaksuja nostamalla ja lähiöt unohtamalla ei Turkua kehitetä keskellä kovinta nousukautta.

Ohjelmassa esitellään Vasemmistoliiton reilu ja realistinen vaihtoehto, jossa parannetaan kuntalaisten elintärkeitä lähipalveluja sen sijaan, että rahaa lapioitaisiin niin kutsuttuihin kokoomuslaisiin elinvoimainvestointeihin ja kermaa kuorivaan yksityistämiseenVasen suora Ti 17.00, To 11.30 ja Su 16.30
____________________________________________________________________________________

DeltaMike On Air

2.11.2018

IMG_20181102_105346.jpg

This week's programme focuses on the music of British songwriter and vocalist Graham Nash. Back in the sixties, Nash was a member of the popular Manchester band, The Hollies who hit the charts with their happy-go-lucky joyful pop songs. Nash, however, was a rebel and teamed up with Dave Crosby and Stephen Stills in California to produce an album of songs that reflected the spirit of their hedonistic hippy days. Since 1971, Graham Nash has pursued a star-studded solo career right to this day.

Deltamike On Air, hosted by David Mawby, presents examples of Graham Nash's songwriting and vocal talents from a repertoire spanning over four decades.

Pe 21.00, La 20.30, Ma 16.00, Ti 21.30
____________________________________________________________________________________

TUTO Hockeyn kuulumisia

2.11.2018

01.11.2018TUTOjanneaarojamiika2.jpg
(kuvassa Janne Tikkaoja, Aaro Löyttymäki ja Miika Elomo)

TUTOn uusi viestintäpäällikkö Janne Tikkaoja on toiminut tehtävässään nyt kuukauden verran. Seuraavassa haastattelussa Janne kertoo vähän taustoistaan. Myös päävalmentaja Miika Elomo saa puheenvuoron.

Seuraava ottelu on Kupittaalla tänään perjantaina 2.11. klo. 18.30. Vastustajana RoKi Rovanniemeltä. Illan ottelussa on mukana myös maailmanluokan pelimies Kurtis McLean.Toimittanut Taisto Laiho
____________________________________________________________________________________

Vasen suora

23.10.2018

IMG_20181022_093828.jpg

Kuntalaisten hyvinvoinnista viis, kunhan rakennusurakat pyörivät!

Turkua johtavat puolueet kokoomus, vihreät ja sdp ovat kiinnostuneet ennen kaikkea elinkeinoelämän etujen mukaisista kaupunkikehityshankkeista: Itäharjun kansi, keskustavision mukainen täydennysrakentaminen, Ratapihan areena ja elämyskeskus. Kupruja tulee tasaisesti, kun hankkeet eivät pysy budjetissa.

Mutta entä palvelut lähiöissä? Sosiaaliasemien palveluita ajetaan alas, suun terveydenhuolto keskittyy, vanhustenhoidosta puuttuu sekä työntekijöitä, että pätevää henkilökuntaa ja toisaalta kunnollisia tiloja, Pansio ei vieläkään saa yläkoulua. Silti talouskuripolitiikka, leikkaukset ja yksityistäminen jatkuvat.

Näyttää siltä, että Turun johtotroikka haluaa ensi sijassa pitää huolen siitä, että rakennusliikkeiden urakat pyörivät, kuntalaisten hyvinvoinnista viis!

Keskustelemassa kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Johannes Yrttiaho, kaupunginvaltuutettu Merja Lundén ja Hyvinvointitoimialan työsuojeluvaltuutettu Päivi Takkinen.Vasen suora Ti 17.00, To 11.30 ja Su 16.30
____________________________________________________________________________________

Rettigin Palatsi 90 vuotta

22.10.2018

PalatsinpääjulkisivuRettiginrinteensuuntaan.jpg
(kuva: Gustaf Welin, Rettig Group, julkisivu Rettiginrinteen suuntaan)

Aboa Vetus & Ars Nova -museon tuottama kulttuurihistoriallinen näyttely Rettigin palatsin vaiheista avautui 19.10. ja jatkuu 17.3.2019 asti. Näyttely paneutuu vuonna 1928 rakennetun Rettigin palatsin arkkitehtuuriin ja alkuperäiseen sisustukseen. Juhlanäyttely vaeltaa runsaan kuvamateriaaliin avulla halki palatsin huoneiden ja vuosikymmenten. Nykyään rakennuksessa toimii Aboa Vetus & Ars Nova -museo.

Rettigin palatsi 90 vuotta -juhlanäyttely kertoo rakennuksen ja sisustuksen suunnittelijoista, Rettigien historiasta Turussa ja elämästä Rettigin tontilla. Näyttely tuo yhteen monissa arkistoissa olevia valokuvia ja muuta materiaalia. Turkulaisten paikkaan liittyvät muistot ovat osa näyttelyä.

Haastateltavana museonjohtaja Johanna Lehto-Vahtera.Toimittanut Taisto Laiho

Lisätietoja näyttelystä
____________________________________________________________________________________

SIG - Portaat purppurasumuun

17.10.2018

15.10.18SIGmattilahelle.jpg
(muusikko-toimittaja Jussi Helle haastattelee kirjailija Aku-Tuomas Mattilaa kirjan esittelytilaisuudessa)

Aku-Tuomas Mattila esitteli 5.10. julkaistua SIG-kirjaansa Portaat purppurasumuun maanantaina 15.10. Raision kaupunginkirjaston musiikki- ja taideosastolla.

Portaat purppurasumuun on yli 40 haastattelun ja lukuisten lehtiartikkeleiden avulla kasattu teos yhdeksän pitkäsoittoalbumia julkaisseesta raisiolaisesta SIG-yhtyeestä. Tarina kuljettaa yhtyettä treenikämpältä keikoille ja studioon, videokuvauksiin Pariisiin, ystävyyskaupunkimatkalle Ruotsiin sekä omiin synttärijuhliin Viroon.

SIG tuli tunnetuksi mm. kappaleistaan Tiina menee naimisiin, Vuosisadan rakkaustarina, Ludvig van Beethoven sekä Hyvää syntymäpäivää.

Haastattelussa kirjan kirjoittaja Aku-Tuomas MattilaToimittanut Taisto Laiho.
____________________________________________________________________________________

Asunnottomien Yö 2018

16.10.2018

ASUNNOTTOMIEN YÖ17.10.2018
____________________________________________________________________________________

Teatteri Vertigo - Leviatan

11.10.2018

10.10.2018Vertico1.jpg

Turkulainen Teatteri Vertigo täyttää tänä vuonna 10 vuotta ja esittää juhlavuotensa kunniaksi ajankohtaiseen ilmastonmuutosta koskevaan keskusteluun absurdilla tavalla pureutuvan näytelmän Leviatan. Näytelmän on käsikirjoittanut Eeva Salonius ja sen ohjaa Teatteri Vertigon aiemmista produktioista tuttu Ishwar Maharaj. Leviatan saa ensi-iltansa upeassa, lähes 1000 neliöisessä Kruununmakasiinin vinttitilassa perjantaina 19.10.2018 klo. 19.00.

Eeva Saloniuksen haastattelu lehdistötilaisuudesta:Toimittanut Taisto Laiho

www.teatterivertigo.fi
____________________________________________________________________________________

Lähetyskatkos keskiviikkona 10.10. klo. 8-12.

9.10.2018

Manillassa suoritetaan sähkötöitä, joten lähetyksessä saattaa ilmetä katkoksia klo. 8-12 välillä.
____________________________________________________________________________________

Vasen suora - Hyvään ympäristöön!

9.10.2018

IMG_20181008_113642.jpg

Hyvään ympäristöön!

Mitä hyvä ympäristö tarkoittaa tilanteessa, jossa tulevaa suurta Turkua suunnitellaan epärealistisilla perusteilla. Luonto sirpaloituu, asukkaiden mielipiteet ja kulttuurihistorialliset arvot sivuutetaan. Uhanalaisiksi ovat joutumassa mm. Turun eteläiset kaupunginosat, myös Katariinanlaakso. Luontoa kuitenkin yhä riittää, Föli toimii hyvin, hyötyliikunta nähdään tärkeäksi. Jokaisen ihmisen omakin vastuu korostuu, kun ilmastonmuutos jo lähivuosikymmeninä uhkaa muuttaa kaiken.

Em. aiheista keskustelemassa ovat Mikko Lemmetyinen, eläkkeellä oleva sairaanhoitaja Turun kaupunginsairaalasta, jolla on takanaan pitkä ay-ura paikallisella ja valtakunnallisella tasolla Tehy:ssä, sekä biol. ja maant. lehtorin virasta eläkkeellä oleva Reijo Salmi, monikymmenvuotinen toimija niin luonnonsuojelujärjestöissä kuin ympäristöhallinnon luottamustehtävissäkin.Vasen suora Ti 17.00, To 11.30 ja Su 16.30
____________________________________________________________________________________

Veteraanit ajan tasalla / Metalli 49:n rautainen ruokatunti

8.10.2018

Hävittäjähankinnat, tiedustelulait ja lomatontit Turun saaristossa

Neljäysin ay-veteraanit keskustelevat lokakuun ohjelmassa kiihtyvästä Venäjä-pelottelusta. Tuorein esimerkki on mediakohu Airiston Helmen ympärillä. Talousrikosepäilyn taustalla on väen väkisin haluttu nähdä vihamielistä toimintaa itänaapurin taholta - ilman mitään perusteita.

Kohua käytettiin härskisti hyväksi, kun eduskunnassa runnottiin kiireellisessä järjestyksessä tiedustelulakien muutokset. Niiden sisältö on keskustelussa varsin pitkälle sivuutettu. Kaikki eduskuntapuolueet hyväksyvät lait, jotka palauttavat 20-30-lukujen pidätys- ja poliisimielivaltaa. Seurantaa ja kirjauksia voidaan tiedusteluviranomaisten toimesta tehdä jatkossa ilman rikosepäilyä ja seurattavan tietämättä.

Uudet asehankinnat, kuten kymmenien miljardien hävittäjät, ovat sotilaallisen ja poliittisen eliitin tavoite, jolla Suomi kytketään tiiviimmin NATOon ja USA:n liittolaiseksi. Miksi tämä ei herätä vastaavaa mediakohua kuin muutaman lomatontin kaupat Turun saaristossa?

Keskustelemassa Martti Katajainen, Ahti Kautiainen, Ensio Laine, Jyrki Yrttiaho ja keskustelun juontajana Reijo Nylander.Ti 11.00 ja 16.30, To 12.30, Su 8.50
____________________________________________________________________________________

Aavikon Kruunu

8.10.2018

omarsabah_150pix.jpgOhjelman teema keskittyy historiallisiin hahmoihin, joilla on ollut tärkeä rooli arabimaiden poliittisessa elämässä nykyhistorian aikana ja joilla oli suuri vaikutus alueen hallitsevien hallitsijoiden ja kuninkaiden valintaan ja työskentelyyn.

The theme of the program focuses on the historical characters who have played an important role in the political life in the Arab region in contemporary history, which had a great influence in the selection and work of the rulers and kings in that region.


Aavikon kuningatar Gertrude Bell

gertrudebellpicture560.jpg

Englantilaisen naisen elämäntarina on ollut tärkeä rooli arabialaisen alueen tutkimisessa viime vuosisadalla ja kyseisen alueen poliittisessa prosessissa.Desert Queen Gertrude Bell

The life story of an English woman who has played a major role in the exploration of the Arab region in the last century and in the political process of that region.Program by Omar Sabah

Maanantaisin klo 10.30 ja 20.00
____________________________________________________________________________________

DeltaMike On Air

5.10.2018

IMG_20180921_122857.jpg

This week's programme features great tracks from exactly fifty years ago. 1968 was a year of protest and tragedy reflected also in the music of many artists of the day such as Jimi Hendrix, The Doors and many others. The programme also features artists such as Johnny Nash, who made his debut in a turbulent year. David also includes two tracks from the Small Faces concept album 'Ogden's Nut Gone Flake.'

DeltaMike On Air is produced and presented by David Mawby at Radio Robin Hood and also broadcast by Radio Moreeni, Tampere and Helsingin Lähiradio.

Ma 15.30, Ti 21.30 Pe 21.00, La 20.30
____________________________________________________________________________________

Raision Loimu 60 v.

27.9.2018

26.09.2017Loimuinfo4.jpg

Raision Loimu juhlii 60-vuotis juhlaansa tänä vuonna. Neljäskymmeneskahdes kausi Sm-liiga tasolla käynnistyy perjantaina 28.9. Kerttulan liikuntahallissa klo.18.00 mestaruuden puolustajaa Vammalan Lentopalloa vastaan.

Haastattelussa Loimun manageri Jukka Rajakangas, passari Kasper Vuorinen ja hakkuri Ossi Rumpunen.Toimittanut Taisto Laiho
____________________________________________________________________________________

Vasen suora - Koulutuspolitiikkaa vasemmalta

25.9.2018

IMG_20180924_114014_560piks.jpg

Koulutuspolitiikkaa vasemmalta

Tämän kertaisessa Vasen suora -ohjelmassa keskustelijoina ovat kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsen Aki Haapanen ja niin ikään kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsen, kaupunginvaltuutettu Riikka Oksanen.

Ohjelmassa käydään läpi ajankohtaiset kuulumiset varhaiskasvatuksen, perusopetuksen sekä toisen asteen koulutuksen osalta Turussa.Vasen suora Ti 17.00, To 11.30 ja Su 16.30
____________________________________________________________________________________

Louhisaaren kartanonlinnan fiktiiviset kummituskierrokset

25.9.2018

24.09.18LouhisaariBertta.jpg
(Bertta kartanonlinnan aulassa)

Louhisaaren kartanonlinnan ovet avautuvat jälleen tänä syksynä jännittäville kummituskierroksille. Upean kartanokohteen synkkään historiaan ja kiehtoviin ihmiskohtaloihin tutustutaan oppaan johdolla, huumoria unohtamatta. Osittain fiktiivisellä kierroksella tutustutaan mystisen herraskartanon erilaiseen historiaan sekä tarinoihin, joita ei peruskierroksella kuulla.

Haastattelussa kummituskierroksen käsikirjoituksesta vastaava Niina Repo.


Kierroksia järjestetään 28.9. alkaen ja ne jatkuvat marraskuun alkuun.

Tuotanto yhteistyössä: Visit Naantali, Kansallismuseo ja Louhisaaren kartano, Naantalin Teatteri

Lisätietoa

Toimittanut Taisto Laiho
____________________________________________________________________________________

Asunnottomien yö 2018

17.9.2018

ASUNNOTTOMIENYÖ17.10.2018-1
____________________________________________________________________________________

Vasen suora - Ikäihmisten asiat puntarissa

11.9.2018

vasensuora1192018.jpg

Ikäihmisten asiat puntarissa

Tässä Vasen suora -ohjelmassa keskustellaan ikäihmisten asioista. Aluksi todetaan, että Turun Vasemmistoliiton ohjelmapaperissa viime vuodelta on kuuteen liuskaan tekstiä saatu sopimaan viisi riviä ikäihmisten asiaa!

Keskustelussa käsitellään ikääntyvien asumisen ja elämisen mahdollistavien palvelujen tarvetta. Puhutaan eläkkeiden heikkenevästä ostovoimasta. Huonosti tunnettuna asiana tulee esille vanhustensuojeluilmoitus, jonka kuka vaan voi tehdä sosiaaliviranomaiselle, jos herää huoli vanhan ihmisen puutteellisista elämänolosuhteista, laiminlyönnistä tai kaltoinkohtelusta omassa kodissa tai hoitopaikassa. Hyvä elämä hyvässä ilmassa!Keskustelijoina eläkkeellä oleva etuuskäsittelijä Rauni Niinimäki, eläkkeellä oleva sosiaalityöntekijä Markku Alin sekä eläkeläinen, V-S aluepelastuslautakunnan pj. Seppo Koski.
____________________________________________________________________________________

Varissuo-musikaali

5.9.2018

04.09.2018TurkuVarissuo3.jpg

Lähiö lööppien takana.

Mikko Koukin ohjaama, suomiräpin pioneerin Palefacen ja näytelmäkirjailija Satu Rasilan kirjoittama Varissuo-musikaali saa ensi-iltansa Turun kaupunginteatterin päälavalla perjantaina 7.9. Musikaali seuraa neljän erilaisen perheen elämää - suuria unelmia ja kipeitä valintoja paikassa, joka voisi löytyä mistä päin Suomea tahansa.

Haastattelussa näyttelijä Pauliina Saarinen

Info

Toimittanut Taisto Laiho
____________________________________________________________________________________

Ravintola Bassi

4.9.2018

31.08.2018TurkuBassi21
(Santtu Kiili)

Uusi kala- ja äyriäis painotteinen Ravintola Bassi avattiin perjantaina 31.8. remontoidun Bassin talon toisessa ja kolmannessa kerroksessa. Toimittaja Taisto Laihon haastateltavana ravintolan toimitusjohtaja Santtu Kiili.Läntinen Rantakatu 9
Avoinna ma-to klo 10.30-14 ja 16-24
pe klo 10.30-14 ja 16-04
la klo 12-04
Keittiö ottaa tilauksia vastaan klo 22.30 asti
Lisätietoja: www.bassi.fi


Toimittanut Taisto Laiho
____________________________________________________________________________________

Veteraanit ajan tasalla / Metalli 49:n rautainen ruokatunti

3.9.2018

metalli49.jpg

Neljäs vuosi Sipilän hallituksen talouskuripolitiikkaa

Lokakuun ohjelmassa neljäysin ay-veteraanit arvioivat Sipilän porvarihallituksen kauden viimeistä talouskuribudjettia ja samalla koko neljän vuoden saldoa. Valtionosuuksien leikkaukset ja niiden vaikutus palveluihin, kuten vanhustenhuoltoon ja koulutukseen, indeksien jäädyttämisestä johtuvat sosiaaliturvan leikkaukset ovat kurjistaneet ihmisten elämää. Massiiviset asehankinnat, kuten uudet hävittäjät, sen sijaan saavat maksaa miljardeja. Vaalivuoden budjettiin on nyt leivottu jokaiselle hallituspuolueille positiivista julkisuutta tuovia lisäyksiä. Ne ovat kuitenkin pieni murto-osa neljän vuoden aikana tehtyihin leikkauksiin nähden.Keskustelemassa Jyrki Yrttiaho, Seppo Tuomisto, Martti Katajainen ja Ahti Kautiainen
____________________________________________________________________________________


Uutisarkistoon >>>

Menovinkit


taisto1.jpg
Tiistai 13.11.

Keskiviikko 14.11.

Torstai 15.11.


Tapahtumia ja näyttelyitä


Marraskuun näyttelyitä 25.11. asti

Näyttely Tuomiokirkkomuseo 28.06-15.11

Raisio, Museo Harkko 25.11. asti

Sibelius museon näyttely 30.12. asti

Wäinö Aaltosen museo 13.01.2019 asti

Toimittanut Taisto Laiho