Jouni Koivisto

Jouni kirjoittaa pakinansa viime tingassa

Sanomalehdenjakaja Jouni Koivisto pakinoi Radio Robin Hoodissa nimimerkillä J. Koivistolainen. Pakinat käsittelevät monenlaisia aiheita terveydestä politiikkaan. Jounin sydäntä lähellä ovat kasvihuoneilmiö, Euroopan Unioniin liittyvät asiat ja poliittiset aiheet, mutta onpa hän käsitellyt eräässä pakinassaan imettämistäkin.

– Luen paljon ulkomaalaisia lehtiä, ja koen hyödylliseksi sen, että voin välittää niiden esittämää tietoa Suomeenkin. Mielestäni ulkomaisissa lehdissä, esimerkiksi the Timesissa, on sellaisia näkökulmia, joita ei Suomen lehdissä esiinny, arvelee Jouni. Pakinoitsijaksi Robin Hoodiin Jouni päätyi ystävän kautta 1990-luvun puolessa välissä. Hän teki ensin koeohjelman ja jäi sitten vakituiseksi avustajaksi. Pakinoiden kirjoittamisessa on hänellä yksi muita suurempi haaste:

– Usein tulee aikatauluongelma, pakinan kirjoittaminen jää viime tinkaan, Jouni toteaa. Säännöllinen lähetysaika sopii minulle, siten pakinat tulevat kirjoitetuiksi, hän jatkaa Jouni kertoo saavansa jonkin verran palautetta, sitä on tullut sekä myönteistä että kielteistä.

– Jotkut ovat olleet sitä mieltä, että olen muuttanut mielipiteitäni ajan mittaan ja että aikaisemmat mielipiteeni olivat parempia kuin nykyiset, hän kertoo. Jouni kuitenkin kokee, että ihmisellä on oikeus muuttaa mielipiteitään.

– Saksalainen runoilija Wolf Biermann on todennut, että jos ihminen haluaa olla uskollinen itselleen, niin hänen on muututtava.

X
You may login with either your assigned username or your e-mail address.
The password field is case sensitive.
Loading