Jari Suominen

Jari Suominen tekee Radio Robin Hoodissa Vasemmistoliiton ohjelmia. Hän aloitti ohjelmanteon vuonna 2006, jolloin hän tuli mukaan Turun Seudun Työttömien ryhmään, joka teki Työttömän ääni -ohjelmaa. Uudestaan hän innostui ohjelmanteosta vuonna 2007, kun hän liittyi toistamiseen Turun Seudun Työttömien radioryhmään.

Vähän myöhemmin Vasemmistoliiton kunnallistoimikunnassa kysyttiin vapaaehtoista tekemään ohjelmaa.

- Lupauduin, ja tällä hetkellä teen kahta ohjelmaa. Vartti vasemmalta on poliittinen ajankohtaisohjelma ja Vaalit 2008 on vaalihaastattelusarja, kertoo Jari. Hänen mielestään Radio Robin Hoodin merkitys valtamedioiden rinnalla on vähäinen, mutta toisaalta sen on oltava olemassa, jotta moniarvoisuus toteutuisi tiedonvälityksessä.

- Ohjelmieni tavoitteena on edistää Vasemmistoliiton ja vasemmistolaisen maailmankuvan esilläoloa mediassa. Lisäksi Vaalit-ohjelman tavoitteena on antaa kunnallisvaaliehdokkaille foorumi mielipiteidensä kertomiseen, mietiskelee Jari. Jari on käynyt kaksi ohjelmantekoon liittyvää kurssia, toimittajakurssin ja tallenninkurssin.

Nykyisin Jari tekee ohjelmia sekä työkseen että harrastuksekseen. Hän toivoo kuitenkin löytävänsä tulevaisuudessa palkallisia toimittajan töitä. Tässä minua auttaa Turun Seudun Työttömien sisaryhdistyksen, Turun Taitotiimin Monitaito-projekti, jossa olen mukana. Se on juuri minunlaisilleni uuden alan etsijöille tarkoitettu projekti, jossa panostetaan erityisesti luovuuteen. Toivon, että saan radiotyöstä itselleni uuden ammatin, Jari kertoo.

X
You may login with either your assigned username or your e-mail address.
The password field is case sensitive.
Loading