Alicia Marchant-Ollila

Alicia matkaa ohjelmissaan musiikin maailmaan

Alicia Marchant-Ollila päätyi ohjelmantekijäksi Radio Robin Hoodin järjestämän radiokurssin kautta. Hän kuuli kurssista ollessaan
maahanmuuttajien käsityökurssilla ja innostui ilmoittautumaan mukaan. Varsinaisen ohjelmanteon Alicia aloitti keväällä 2008. Hänen ohjelmansa on nimeltään Matkalla musiikin maailmaan – Por los caminos de la música del mundo. Ohjelma on kaksikielinen, sillä juontoja on sekä suomeksi että espanjaksi.

- Ohjelmassani kuullaan kaikenlaista musiikkia, erityisesti kansanmusiikkia. Suurin osa musiikista on espanjankielistä, mutta
soitan myös muunkielistä musiikkia, kertoo Alicia.

Chileläissyntyisen Alician mielestä haasteellisinta ohjelmanteossa on suomen kieli. Hän haluaa kuitenkin oppia puhumaan kaunista suomea ja siinä radio-ohjelmien tekeminen on opettanut paljon.

Alicia on nyt eläkkeellä, mutta aiemmin hän on tehnyt erilaisia töitä sosiaali- ja terveysalalla. Hän harrastaa musiikkia, kirjallisuutta,
käsitöitä ja erimaalaisia kansantansseja.

Alicia arvelee, että hänen ohjelmaansa kuuntelevat kaikenlaiset ihmiset, jotka pitävät latinalaisamerikkalaisesta musiikista.

- Kuulijoissa on varmasti niitä, jotka puhuvat espanjaa äidinkielenään ja myös niitä, jotka opiskelevat espanjan kieltä, hän mietiskelee.

Alicialla on selkeä näkemys siitä, miksi hän haluaa tehdä ohjelmia juuri radioon.

- Olen pitkään halunnut tehdä oman maani hyväksi jotain. Radio on aina ollut minulle tärkein tiedotusväline. Musiikki yhdistää ihmisiä ja radion rooli tiedonvälittäjänä on tärkeä, pohdiskelee Alicia.

X
You may login with either your assigned username or your e-mail address.
The password field is case sensitive.
Loading